Кучето Джейд спасило изоставено бебе

Жителят на британският град Бирмингам, Роджър Уилдей се разхождал в местния парк с кучето си, когато кучето започнало да се държи странно.

68-годишният мъж не можел да си представи, че обичайната разходка с кучето Джейд ще се превърне в спасителна операция.

“Около 3 часа през деня ние с Джейд тръгнахме на разходка- спомня си 68-годишният мъж. Овчарката се намирала до него докато не се приближили до храстите. Кучето изведнъж се хвърли настрани и изчезна от погледа ми преди да успея да го извикам. Аз тръгнах след него и видях, че Джейд лежи до чанта.

Кучето отказа да тръгне след мен, и аз трябваше да разгледам какво го е заинтересувало толкова силно. Когато се приблих, в чантата започна някакво движение, за това помислих, че я нея се намират котета. Но изведнъж забелязах малки ръчички, а след това чух детски плач.”

Шокираният Роджър веднага пипнал ръката на новороденото и разбрал, че е изоставено наскоро, кожата на детето била топла. Оставил чантата под охраната на кучето, мъжът веднага отишъл в съседната къща и позвънил на служителите от спешните служби, а след това се върнал в парка.

“Не исках да пипам нищо, за да не унищожа важни улики. Разбирате, че не исках да преча на работата на полицаите,- обяснява действията си Роджър. – По телефона ми казаха, че мога да взема детето на ръце и да го изнеса от парка.”

На мястото пристигнала полицията и лекари, които оградили мястото, където било намерено детето и го отвели в болница. Според лекарите, са изминали само няколко часа от раждането до момента на откриване.

“Това е фантастична новина,- кучето довело стопанина си до изхвърленото дете. Педиатрите казват че ако новороденото е прекарало още няколко часа в парка, щяло да има фатални последици,- казва главният инспектор Ян Григ. – Съобщиха ми, че момичето е наречено в чест на своята спасителка, бързо се възстановява в болницата. Джейд е доволно и щастливо момиченце, тя се нуждае от майка си, за това призовавам тази жена да се свърже с нас. Обръщам се към всички неравнодушни: помогнете да съберем майката и детето.”

източник infobulgaria.info