Пекинези на 3 месеца очакват своите стопани

Тримесечни пекинези очакват своите стопани. Кученцата мъжко и женско, на 3 месеца, обезпаразитени, с поставени 2 ваксини и издадени европаспорти.


Цена 320 лв.


За повече информация позвънете на
0878 72 28 03 !


Информация за породата ПЕКИНЕЗ

Пекинезът е древна и дребна на ръст порода кучета, произлизаща от Китай. В миналото са били любима порода на императорите в забранения град в Пекин, откъдето идва и името им. Първите сведения за тази порода са от 8 век, по времето на династията Танг.

Казват, че породата пекинез е създадена, за да обитава покоите на дворците и замъците. Някои хора твърдят, че тези кученца приличат на лъв, тъй като са безстрашни.

Средната височина на пекинеза е 20 см, а средното им тегло варира от 4.5 кг за женските до 4.6 кг за мъжките. Теглото им не бива да надвишава 6 кг.

Най-срещаната заблуда за пекинезите е, че те са бавни и мързеливи животни, поради дългата им козина. Всъщност те са много активни и атлетични животни.

Пекинезите са много смели и активни животни. Отличават се с чувствителност, голям инат, силна воля, независимост, но и силна привързаност към господаря си. Те са уравновесени, верни, интелигентни и своеволни. Чувстват се като господари на дома, в който живеят и непрекъснато го охраняват.

 

В Зооветеринарен център Еврозоовет предлагаме кученца, котенца, папагали, рибки, влечуги, както и храни и аксесоари за тях!

Галерия