Заслужи си подарък кученце за 14 февруари

ЕВРОЗООВЕТ обявява конкурс на тема:

“Защо кученцето трябва да МИ бъде подарено?”

Всеки участник трябва да обясни защо иска това сладурче, а ние ще придобием представа кой е сериозен и отдаден стопанин! Победителят ще може да се грижи и радва на кученцето.

Кученцето, което ще бъде подарено, е женски пекинез, родено на 27.10.2018 - обезпаразитено за вътрешни и външни паразити, има поставени първа и втора ваксина (предстои трета) и издаден европаспорт!

Ето и условията за участие:

1️⃣ Напишете есе на тема: “Защо кученцето трябва да МИ бъде подарено?” и ни го изпратете като съобщение във Фейсбук страницата (ето линк към нея >>>) в удобен за Вас формат;

2️⃣ Харесайте публикацията и я Споделете на вашата стена;

3️⃣ Харесайте и нашата Фейсбук страницата.

 

Срок за изпращане на есетата от 25.01.19 до 05.02.19г

  • На 06.02.19 г всички есета ще бъдат публикувани на страницата ни, за да гласувате за тях, след като сами ги прочетете и оцените.
  • На 14.02.19 г, ЕВРОЗООВЕТ ще избере победителят, измежду първите петима, събрали най-много лайкове.
  • Победителят ще може да получи кученцето си на място - в обекта ни в гр. Пловдив, бул. Освобождение 93, блок 193, Зооветеринарен център Еврозоовет.


Успех!

Прочетете внимателно условията на конкурса и ги изпълнете, ако искате да се грижите за това кученце!

Ако имате въпроси - позвънете на 0878 72 28 03


Информация за породата ПЕКИНЕЗ

Пекинезът е древна и дребна на ръст порода кучета, произлизаща от Китай. В миналото са били любима порода на императорите в забранения град в Пекин, откъдето идва и името им. Първите сведения за тази порода са от 8 век, по времето на династията Танг.

Казват, че породата пекинез е създадена, за да обитава покоите на дворците и замъците. Някои хора твърдят, че тези кученца приличат на лъв, тъй като са безстрашни.

Средната височина на пекинеза е 20 см, а средното им тегло варира от 4.5 кг за женските до 4.6 кг за мъжките. Теглото им не бива да надвишава 6 кг.

Най-срещаната заблуда за пекинезите е, че те са бавни и мързеливи животни, поради дългата им козина. Всъщност те са много активни и атлетични животни.

Пекинезите са много смели и активни животни. Отличават се с чувствителност, голям инат, силна воля, независимост, но и силна привързаност към господаря си. Те са уравновесени, верни, интелигентни и своеволни. Чувстват се като господари на дома, в който живеят и непрекъснато го охраняват.

Галерия